A választások után egy hónappal ezer fős mintán készített választási felmérést az AKO ügynökség.

 

Ha április elején tartották volna a parlamenti választásokat, azokat 28,8 százalákkal a Smer-SD nyerte volna. Az AKO felmérésre április 4.-7. között készült.

 

Második helyen az SaS végezne  16,2 százalékkal, a harmadikon az SNS, a szavazatok 13,7 százalékának megszerzésével. Parlamentbe jutna még Kotleba pártja  (10,9 százalék), az OĽaNO-NOVA (6,9 százalék), a Most-Híd (6,5 százalék) és Boris Kollár pártja (5,4 százalék).

 

 hirdetes_300x300  

4,4 százalékkal nem jutna be a KDH, mint ahogy a Berényi József lemondása óta tetszhalott Magyar Közösség Pártja sem, mely 3,8 százalékot szerezne. A kormánypárt  #Sieť támogatottsága az AKO szerint alig 1,8 százalék.

 

AKO_apr.
AKO felmérés. 2016. április. Kép: teraz.sk

 

A márciusi választásokhoz képest a legnagyobb növekedést a Szlovák Nemzeti Párt (5,1 százalék), az SaS (4,1 százalék) és Kotleba pártja (2,9 százalék) produkálta. A legnagyobb visszaesést ellenben az OĽaNO-NOVA (4,1 százalék) és a #Siet (3,8 százalék) volt kénytelen elkönyvelni.

 

Magyar szempontból a választások óta eltelt időszak nyertese kétségkívül a Most-Híd, mely az MKP teljes passzivitásának köszönhetően megőrizte támogatottságát annak ellenére, hogy kormányra lépése óta soha nem látott kritika zúdult a pártra.

 

teraz.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!