Az EU soros elnökségének végével a a jelenlegi kormánynak is befellgzett – mondta vasárnap Milan Krajniak (Sme rodina) a köztévé 5 perc múlva 12 című műsorában, hozzátéve, hogy nagyon hamar eljöhet az előrehozott választások ideje.  „Nem azért, mert ezt akarnánk, hanem azért, mert belülről annyira megosztottak”, mondta Krajniak a Smerre és a koalícióra célozva. 

 

A legjobb megoldás Krajniak szerint az lenne, ha befejeződne az agónia, kihúznák az államot a válságból, és teret adnának azoknak az embereknek, akik akarnak is vele valamit kezdeni.

 

„A jelenlegi légkörben az emberek azt akarják, hogy végre valahára történjen valami. Amit meg kell tenni: le kell cserélni az úgynevezett standard politikusok egész garnitúráját”

 

mondta a Sme rodina alelnöke. Szerinte a jelenlegi helyzetet nem lehet a végtelenségig feszíteni, mert egy idő után nem csak a belügyminiszter viselt dolgaival lehetnek problémák, hanem az állam puszta működésével is.

 hirdetes_300x300  

 

A Bašternák-ügy kapcsán Kraniak úgy vélekedik, nem csak a belügyminiszter leváltásáról vagy maradásáról van szó:

 

„Az emberek olyannyira dühösek a politikusokra, hogy félő, egy nap eljönnek, és mindannyiunkat a Dunába vetnek”.

 

Procházka: Az EU-elnökség vége előtt is lehet kormányválság

 

A műsor mai másik vendége, Radoslav Procházka az kérdésre, miszerint a soros EU-elnökség után várható-e politikai földrengés, úgy válaszolt, hogy az bármikor bekövetkezhet, akár az EU-elnökség ideje alatt is.

 

Procházka, aki nemrég menesztette pártja alelnökét, ezzel őjra a szétesés szélére sodorva a Sie
Procházka, aki nemrég menesztette pártja alelnökét, ezzel őjra a szétesés szélére sodorva a Sieťet. Andrej Hnrčiar elmozdításával 7-re emelkedhet a választások óta pártból kiváló képviselők száma. Forrás: Topky:sk

 

 

Procházka szerint a régi politikusok újakra történő lecserélése nem oldja meg a politikusokba vetett bizalom problémáját.

 

„Most nem elég az embereknek azt mondani, hogy adjatok esélyt a kéknek a pirosakkal, zöldeknek vagy fehérekkel szemben, és bízzatok benne, hogy ez működni fog

 

mondta a Sieť elnöke.

 

Procházka szerint a jelenlegi kormány építhet 1000 kilométernyi autópályát, megduplázhatja a nyugdíjakat, könnyíthet a vállalkozók helyzetén, de ha „az emberek nem érzik a törvény előtti egyenlőséget, akkor mindez semmit sem ér”.

 

Teraz.sk

Nyitókép: konzervativnyvyber.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!