Richard Sulík SaS-elnök a Smeren kívül senkivel sem zárja ki az együttműködést, a pártok korlátozott száma miatt. A SITA hírügynökségnek elmondta, ha sok pártot kizár az együttműködők sorából, nem tudni kivel kormányozni.

 

„Az a célunk, hogy átvegyük a felelősséget Szlovákiáért, olyan párt akarunk lenni, amelyik kormányt alakít vagy annak tagja lesz. Túl jó a programunk van ahhoz, hogy ne legyünk a kormányban.”

 

Sulík nem zárja ki az együttműködést az SNS-el és a Most-Híddal sem, de úgy gondolja ezek a pártok elárulták a választóikat.

 

150 korrupciós botrány

 hirdetes_300x300  

 

„A Smerrel nem akarunk kormányozni. A párt közgyűlése is úgy döntött, hogy velük nem leszünk kormányban velük.”

 

-mondta Sulík. A márciusi parlamenti választások után nem is gondolkodott azon, hogy a Smerrel alakítsanak kormányt.

 

„Ebben az országban élek és  úgy szeretnék az utcán járni, hogy nem köpnek le az emberek. Mi a választások előtt sokszor elmondtuk, hogy nem leszünk kormányban Smerrel ezért szereztünk sok szavazatot”

 

-hozzátette, hogy Procházka ebben a kérdésben sokat tétovázott, ami meg is látszott a választási eredményeken. Elmondása szerint az SaS meggyőződése, hogy a Smerrel nem alakítanak korányt, mert az egy cég, amely 150 korrupciós botrányt „adott” Szlovákiának és téves ideológiát hirdet.

 

Danko és Bugár elárulták a választóikat

 

Sulík úgy látja, hogy egy SaS-Smer koalíció nem lenne jobb Szlovákiának, mint a mostani:

 

„Őket az üzletelés köti össze. A koalíció megalakulása előtt a sarkára állhatott volna Bugár Béla, de főleg Andrej Danko is. Danko viszont engedelmes és szót fogad, gyengén se szól vissza. Ha mi azt mondanánk, hogy a Smerrel alakítunk kormányt, nekik még mindig ott lenne alternatívaként a Most-Híd, SNS és a Sieť. Egy konkurens helyzet alakulna ki. Annál kevésbé ugrálhatnánk.”

 

Sulík szerint amikor a liberálisok azt mondták, hogy a Smerrel nem alakítanak kormányt, Danko vagy Bugár feltételként szabhatta volna meg, hogy például Robert Kaliňák ne legyen belügyminiszter, de ez nem történt meg.

 

„Valójában Bugár és Danko árulták el a választóikat, nem pedig Fico. Fico aránylag autentikus, ő nem változtatott a viselkedésén. Bugár és Žitňanská viszont azt hangoztatták, hogy a Smerrel nem lehet kormányozni, erre tessék.”

 

forrás: webnoviny.sk
kép: tvnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!