Robert Fico néhány napja azt javasolta az embereknek, hogy tépjék szét a megnövekedett energiaárakról szóló számlákat. Sokan így is tettek, most pedig büntetésre számíthatnak.

 

Igor Matovič szerint a Kelet-Szlovákiai Áramszolgáltató ezekben a napokban postázza az erről szóló felszólításokat. Ezekben az szerepel, hogy amennyiben nem fizetik ki az előszámlázott áramfogyasztást, két héten belül lekötik őket a hálózatról.

 

Matovič: Fico ébredjen már fel végre

 

 hirdetes_300x300  

Az ügy több hete első számú téma Szlovákiában, melynek kapcsán Robert Fico kormányfő azt javasolta a polgároknak, hogy egyszerűen tépjék szét és ne fizessék ki a megnövekedett számlákat.

 

„Több tízezer kelet-szlovákiai lakos került nehéz helyzetbe a fizetési felszólítás után. Ezek az emberek hittek a kormányfőnek, hogy az energiaárak maradnak a 2016-os szinten. Most azzal fenyegetik őket, hogy ha nem fizetnek, lekapcsolják náluk az áramot. Ráadásul újabb disznóságra számíthatnak: nemcsak a fizetési felszólítás díját kell kifizetniük, hanem a hálózatba való újbóli bekötés költségét is!“

 

mondta mai sajtótájékoztatóján Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

 

Kép: reprofoto (Facebook)

 

Amennyiben március 13-ig nem fizetik ki a számlákat, az áramszolgáltató lekapcsolja őket a villamos hálózatról.

 

„Van köztük olyan bártfai illetőségű személy is, aki tisztességes akart lenni a Kelet-Szlovákiai Áramszolgáltatóval, és kifizette ugyanazt a díjat, mint tavaly. Így javasolta ugyanis Robert Fico. A szolgáltató azonban neki is fizetési felszólítást küldött, és ugyanúgy kikapcsolhatják nála az áramot, ha nem rendezi a megemelt összeget.“

 

Tette hozzá az OĽaNO elnöke.

 

 

aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!