Iveta Radičová egykori miniszterelnök a Hospodárske Noviny online televíziós műsorának vendége volt, ahol egy esetleges visszatérésről is kérdezték.

 

Peter Tkačenko moderátor a beszélgetés során megjegyezte, hogy olyan pletykák terjednek, miszerint a volt kormányfő Miroslav Beblavý független parlamenti képviselővel dolgozhat együtt, aki nemrég alapított új politikai mozgalmat.

 

Radičová megjegyezte, hogy örülni fog neki, ha együtt dolgozhat, esetleg segíthet majd azoknak, akikben megvan a merészség, hogy keresztül vigyenek olyan dolgokat, amelyekre Szlovákiának szüksége van. Megerősítette viszont, hogy politikai funkcióra már nem pályázik:

 

„Köszönöm szépen, de nem kérek ebből a politikai stílusból. Úgy gondolom, hogy az én generációm már megírta saját demokratizálásának történetét annak minden számlájával, amit ezért fizetnünk kellett.”

 

 hirdetes_300x300  

A volt kormányfő megjegyezte, hogy miniszterelnökként elérte politikai pályafutása csúcsát és a karrierje egy hihetetlen tapasztalat volt. „Büszkén adom a nevem azokhoz a törvényekhez, amelyeket hátrahagytam, ugyanis segítettek” -tette hozzá. Radičová a beszélgetésben beszélt Emmanuel Macron megválasztásáról és az európai helyzetről is:

 

 

HNonline.sk
kép: HN Televízia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!