Igor Matovič, aki májusi fizetését már elveszítette, Andrej Danko július 6-án hozott döntése alapján a júniusit sem kapja meg. A parlament elnöke a múlt hónapihoz hasonlóan most sem fogadta el az OĽaNO vezérének igazolását.

 

„Igor Matovič 2017 júniusában nem vett részt a parlament ülésein. A képviselő a távollétét írásban indokolta. Az írásbeli kérelemben megadott indokokat azonban nem fogadom el”

 

– olvasható Danko döntésében kiegészítve azzal, hogy a képviselő fizetése mellett átalánytérítését is elveszíti.

 

Matovič egyedül a parlament június 20-i ülésén volt jelen, amikor második körben megválasztották az RTVS új vezérigazgatóját. Az ülést követően kijelentette, legközelebb csak akkor vesz részt a parlamenti ülésen, ha fontos döntésről lesz szó. „Danko szavazógépezetet csinált a parlamentből” – nyilatkozta az OĽaNO elnöke. Véleménye szerint elég kínos, hogy a parlamenti képviselők hathetes szabadságra mennek, a fizetésüket azonban megkapják.

 hirdetes_300x300  

 

„Szavazógépezetet kreálni a parlamentből azt jelenti, hogy viccnek tekintik az alkotmányt és a demokráciát is. A parlament számukra csupán egy kellemetlen akadály, s én nem szívesen veszek részt benne”

 

– nyilatkozta Matovič, majd hozzátette: míg Danko a parlament elnöke, a parlament ülésein nem kíván részt venni.

 

Forrás: teraz.sk

Fotó: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!