Kedd este rendezték a Bajnokok Ligája elődöntőjének első visszavágóját. A Bayern München együttese hazai pályán próbálta ledolgozni, Madridban összeszedett egygólos hátrányát.

 

Bayern München – Atletico Madrid 2:1 (1:0)

 

Helyszín: Allianz Arena, München, 70 000 néző vezette: Cakir (török)
Gólszerzők: Alonso (31.), Lewandowski (74.) ill. Griezmann (54.) 
Sárga lap: Martinez (84.) ill. Gimenez (34.)
Piros lap:

 

Bayern München: Neuer – Lahm, Martinez, Alaba, Boateng – Alonso, Costa (Coman 73.), Muller, Vidal, Ribery – Lewandowski

 

Atletico Madrid: Oblak – Luis, Godin, Gimenez, Juanfran – Koke (Savic 93.), Fernandez (Carrasco 46.), Gabi, Saul Niguez – Torres, Griezmann (Teye 82.)

 

 hirdetes_300x300  

Továbbjutott: Atletico Madrid 2:2-vel idegenben lőtt több góllal

 

Münchenben teltház fogadta a csapatokat, közel 70 ezer néző. A Bayern lendületesen kezdte a mérkőzést, rengeteg helyzetet alakítottak ki az első félidőben. A bajorok összesen 17 alkalommal próbálkoztak kapuralövéssel az első játékrészben, ebből 6 talált kaput.

 

Az első komoly lehetőség a 15. percben az Atletico előtt adódott, Gabi lőhetett kapura azonban lövését hárította Neuer. A bajorok első komoly lehetősége a 20. percben Lewandowski előtt adódott, akinek lövését óriási bravúrral fogta Oblak.

 

A 25. percben Ribéry bombáját is hárítani tudta az Atletico kapusa. A müncheniek próbálták nyomás alá helyezni az Atletico kapuját, azonban 30 percnyi játékot követően nem sikerült gólt szerezni. A 31. percben egy szabadrúgásból szerezte meg a vezetést a Bayern, Alonso megpattanó lövése a hálóban kötött ki.

 

A 34. percben a vezetést is megszerezhette volna a hazai csapat, ugyanis a játékvezető büntetőt ítélt Gimenez szabálytalansága után. Müller azonban nem tudta értékesíteni, lövését Oblak óriási bravúrral védeni tudta.

 

A második játékrész elején rögtön villant az Atletico, Torres remekül ugratta ki Griezmannt, aki nagyon higgadtan értékesítette ziccerét és egyenlített. Egészen a 74. percig döntetlenre állt a mérkőzés, azonban egy helyzetet követően ismét megszerezte a vezetést a Bayern, Lewandowski fejelt a hálóba.

 

A 84. percben az Atletico is büntetőhöz jutott, de Torres sem tudta értékesíteni Neuer hatalmasat védett. A mérkőzés további részében már nem tudott gólt szerezni a Bayern, így a fináléban május 28-án az Atletico Madriddal találkozhatunk Milánóban.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2cmxurakPG8

 

Kép forrása: uefa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!