Folytatódik Eb-nyereményjátékunk, melynek fődíja egy eredeti magyar válogatott mez – kérdésünk a cikk alján.  

 

A Körkép.sk szerkesztősége nem csak a torna alatt, hanem az azt megelőző időszakban is cikksorozatokkal jelentkezik. Ma az egyes csoportokat mutatjuk be, elsőként az A-csoportot.

 

A tornán olyan neves sztárokkal találkozhatunk, mint Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Thomas Müller, Robert Lewandowski. Az új sztárokról, akik a kontinenstornán tűnnek majd fel, nem is beszélve.

 

 hirdetes_300x300  

Az A-csoport bemutatása

 

Az A-csoportban a házigazda Franciaország mellett Svájc, Románia és az újonc Albánia szerepel. Mérkőzéseit Párizsban, Lens-ben, Mairseille-ben, Lyon-ban és Lille városában játszák.

 

Franciaország

 

A franciák harmadszor rendeznek Európa-bajnokságot, 1984-ben sikerült rendezőként megnyerniük a tornát. Idén is ez lehet a céljuk Pogbaéknak.

 

Az idei keretben komoly meglepetésekkel szolgált Didier Deschamps. Nem kapott helyett ugyanis Franck Ribery. Karim Benzema és Valbuena pedig a botrányuknak köszönhetően nem szerepelhetnek az Eb-n.

 

A csapat legnagyobb sztárja Paul Pogba akitől sokat várnak a franciák, de az Atletico Madrid fiatal támadójára, Antoine Griezmannra is komoly nyomás nehezedik. Tőle várják ugyanis a gólokat Karim Benzema távollétében.

 

A keretben helyett kapott a remek szezont futó Leicester játékos Kante és Payet is. Meglepetésre a francia bajnokság gólgyárosa, a Lyon támadója Lacazette is kimaradt a keretből, mint ahogy a másodvirágzását élő Ben Arfa is.

 

A házigazda 23 fős kerete:

 

Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Benoit Costil (Rennes)

Védők: Adil Rami (Sevilla), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Manchester City), Patrice Evra (Juventus), Bacary Sagna (Manchester City), Christophe Jallet (Olympique Lyon), Lucas Digne (AS Roma), Samuel Umtiti (Olympique Lyon)

Középpályások: Paul Pogba (Juventus), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Morgan Schneiderlin (Manchester United), N’Golo Kanté (Leicester City), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Newcastle)

Támadók: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Dimitri Payet (West Ham United), Anthony Martial (Manchester United), Kingsley Coman (Bayern München), Olivier Giroud (Arsenal), André-Pierre Gignac (Tigres UANL)

Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

 

2E76B64800000578-0-The_France_squad_will_travel_to_London_for_Tuesday_s_friendly_wi-a-5_1447678673641
A francia válogatott

 

Franciaország az Európa-bajnokságokon

 

Franciaország az Eb-k történetében eddig nyolc alkalommal szerepelt és két alkalommal sikerült elhódítaniuk a serleget. A legutóbbi Eb-n a negyeddöntőig jutottak.

 

a legutóbbi 2000-es siker
a legutóbbi 2000-es siker

 

A  francia csapat mérkőzései

 

2016. június 10. 21:00 – Franciaország – Románia (Párizs, Stade de France)
2016. június 15. 21:00 – Franciaország – Albánia (Marseille, Stade Vélodrome)
2016. június 19. 21:00 – Svájc – Franciaország (Lille, Stade Pierre-Mauroy)

 

Románia – az ősi rivális 

 

 

A román válogatott játékának kulcsa a védelem. Tíz selejtező mérkőzésen mindössze két gólt kaptak, ami a legjobb teljesítmény a mezőnyben. Tehát érdemes lesz a románokra figyelni, nehéz lesz őket megverni.

 

A kaput a magabiztos Tătăruşanu védi, aki az olasz Fiorentina játékosa. A keret javát hazai játékosok alkotják. A csapat legnagyobb sztárja Vlad Chiriches, aki jelenleg a Napoli védője.

 

A keretben olyan rutinos játékosok vannak, mint Torje, aki az olasz, spanyol és török bajnokságban szerzett komoly rutint.

 

A románok 23 fős kerete:

Kapusok: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Védők: Cristian Săpunaru (Pandurii), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Valerica Găman (Astra Giurgiu), Dragoş Grigore (al-Szajlija), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo)

Középpályások: Mihai Pintilii (Steaua), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Adrian Popa (Steaua), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (Steaua), Nicolae Stanciu (Steaua), Lucian Sânmărtean (al-Ittihad)

Támadók: Claudiu Keşeru (Ludogorets), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra)

 

romania_team
a román válogatott

 

Románia az Európa-bajnokságokon

 

Az Eb-k történetében a román válogatott eddig négy alkalommal jutott ki, az idei lesz az ötödik szereplésük. Legjobb eredményüket 2000-ben érték el, amikor a negyeddöntőig jutottak.

 

1826144_w1
2000-ben az angolokat verték a csoportkörben 3-2-re

 

A  román csapat mérkőzései

 

2016. június 10. 21:00 – Franciaország – Románia (Párizs, Stade de France)
2016. június 15. 18:00 – Románia – Svájc (Párizs, Parc des Princes)
2016. június 19. 21:00 – Románia – Albánia (Lyon, Stade des Lumieres)

 

Út a tornára 

 

https://www.youtube.com/watch?v=C7_-yJndrMI

 

Svájc – a torna meglepetése ?

 

Bár Svájc még nem nyert nemzetközi trófeát, mindig nagy szerepet töltöttek be a világ futballjában. Az UEFA és a FIFA székhelye is Svájcban található.

 

A 2016-os Európa-bajnokságon résztvevő csapatok közül Svájc is tapasztalt játékosokból áll, sokan a 2014-es vb-n is szerepet kaptak.

 

A csapat hemzseg a sztároktól, Petkovic szövetségi kapitánynak kapus poszton is kellemes gondjai lehetnek. A keretben olyan játékosok találhatóak, mint a Juventus védője Lichsteiner, vagy a védelemben Ricardo Rodriguez.

 

A középpályán is remek játékosok szerepelnek, mint például az újdonsült Arsenal játékos Xhaka, vagy a csapat egyik legnagyobb sztárja, Shaqiri.

 

A szurkolók a Frankfurt támadójától Seferovictól és Dzemaili-tól várják a gólokat. A legnagyobb kimaradó a keretből a Leicester City játékosa Gokhan Inler. A szövetségi kapitány kijelentette, csak olyan játékosokra számít, akik év közben is játékban voltak, Inler pedig nem sok lehetőséget kapott a Leicesternél.

 

Svájc 23 fős kerete

 

Kapusok: Yann Sommer (Mönchengladbach), Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg)

Védők: Stephan Lichtsteiner (Juventus), Nico Elvedi (Mönchengladbach), Michael Lang (Basel), Johan Djourou (Hamburg), Steve von Bergen (Young Boys), Fabian Schär (Hoffenheim), Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg)

Középpályások: Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Rennes), Fabian Frei (Mainz), Granit Xhaka (Arsenal), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Denis Zakaria (Young Boys),

Támadók: Breel Embolo (Basel), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Eren Derdiyok (Kasimpasa), Shani Tarashaj (Everton)

 

tumblr_nu7yrztYZA1regx6wo1_1280
a svájci válogatott

 

Svájc az Európa-bajnokságokon

 

A svájci válogatott eddig három tornán vett részt az Eb-k történetében. A csoportkörből azonban eddig mög nem nem sikerült továbbjutniuk, most ezt törnék meg Xhakaék.

 

1834762_w1
az 1994-es legendás svájci csapat

 

A  svájci csapat mérkőzései

 

2016. június 11. 15:00 – Albánia – Svájc (Lens, Stade Félix-Bollaert)
2016. június 15. 18:00 – Románia – Svájc (Párizs, Parc des Princes)
2016. június 19. 21:00 – Svájc – Franciaország (Lille, Stade Pierre-Mauroy)

 

Út a tornára

 

 

Albánia – az újonc

 

A 2016-os Európa-bajnokságon újoncot köszönthetünk, ugyanis a kontinens egykori legelszigeteltebb országa először szerepel a viadalon. A csapat kiváló eredményeinek záloga az olasz szövetségi kapitány Di Biasi érdeme és persze a különböző bajnokságokban szereplő játékosok.

 

A legnagyobb sztár és egyben legrutinosabb játékos Lorik Cana, aki a francia Nantes-ban játszik. Érdekesség, hogy Cana a csoportban szereplő Svájc és Franciaország válogatottjában is játszhatott volna, de végül Albániát választotta. A játékos Koszovóban született, de Svájcban nőtt fel és Franciaországban vált profi labdarúgóvá.

 

A keretben találhatóak további Olaszországban, Németországban és Svájban játszó légiósok is. Di Biasi kapitány sokkal szűkebb körből válogathatta ki játékosait, mint legtöbb kollégája.

 

Az albánok legnagyobb gondját a gólszerzés jelenti, hiszen nagy nevű támadójuk nincs a keretben.

 

Kapusok: Etrit Berisha (Lazio), Alban Hoxha (Partizani), Orges Shehi (Skënderbeu Korcë)
Védők: Arlind Ajeti (Frosinone), Naser Aliji (Basel), Mërgim Mavraj (Köln), Lorik Cana (Nantes), Elseid Hysaj (Napoli), Ansi Agolli (Qarabag), Frederic Veseli (Lugano)
Középpályások: Ledian Memushaj (Pescara), Ergys Kace (PAOK), Andi Lila (PASZ Jannina), Migjen Basha (Como), Odise Roshi (Rijeka), Burim Kukeli (Zürich), Ermir Lenjani (Nantes), Taulant Xhaka (Basel), Amir Abrashi (Freiburg)
Támadók: Bekim Balaj (Rijeka), Sokol Cikalleshi (Istanbul Basaksehir),  Armando Sadiku (Vaduz), Shkëlzen Gashi (Colorado Rapids)
Szövetségi kapitány: Gianni De Biasi

 

albaniaepa_3521413b-large_trans++pJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8
az újonc albán válogatott

 

Albánia az Európa-bajnokságokon

 

Albánia korábban soha nem jutott ki nemzetközi tornára. Az ország nemrég kapcsolódott be a nemzetközi futball vérkeringésébe. Első nemzetközi mérkőzésüket 1946-ban játszották az albánok.

 

Érdekesség, hogy nyolc mérkőzésük során egy játékosuknak sem sikerült egynél több gólt lőnie. Tehát igazi csapatjáték folyt a pályán és megérdemelten lehetnek ott az idei Eb-n.

 

1590150_w1
1964 óta először szerepelhet az Eb-n Albánia

 

Az albán csapat mérkőzései

2016. június 11. 15:00 – Albánia – Svájc (Lens, Stade Félix-Bollaert)
2016. június 15. 21:00 – Franciaország – Albánia (Mairseille, Stade Velodrome)
2016. június 19. 21:00 – Románia – Albánia (Lyon , Stade De Lyon)

 

Út a tornára

 

https://www.youtube.com/watch?v=H6TDwO43JzI

 

Nyereményjáték

 

Eb-nyereményjátékunk május 23 és június 9 között tart. Részletek itt, a fődíj a magyar válogatott hivatalos meze.

 

Íme a tizedik kérdésünk:  Ki volt a Bayern München és a svájci válogatott edzője?

 

A válasz: Otto Rehhagel
B válasz: Ottmar Hitzfeld
C válasz: Fabio Capello
D válasz: Jürgen Klinskann

 

A  helyes választ a kérdés számának megjelölésével (pl. Eb-játék 10. kérdés – helyes válasz: A) együtt kérjük küldje el a korkepjatek(kukac)gmail (pont) com e-mail címre. A levél tárgya: Eb-nyereményjáték.

 

Beküldési határidő: szombat este 20.00 (a következő kérdésig).

 

borítókép: pitchinvasion.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!