Ma koraeste Poprádon lép pályára a DAC a Tatran Sároseperjes ellen. A sárga-kék szurkolók hetek óta kitartóan buzdítják László Csabáékat, akik sorra döntik a klubrekordokat (15 mérkőzés óta veretlenek), ezzel együtt pedig életben tartják az nemzetközi szereplésről szőtt álmokat. A Körkép a helyszínről jelentkezik ma is, a mérkőzés közben képekkel, videókkal és aktuális információkkal. Kövessenen bennünket!

 

A múlt heti, Zólyombrézó (Podbrezová) elleni mérkőzésen az Edda egyik népszerű slágere, az „Álmodtam egy világot magamnak“ is felharsant. És tényleg: a csapat itt áll az Európa-liga „kapui előtt“. A kérdés már csak az, hogy kitart-e Vidáék ereje a Fortuna Liga utolsó két fordulójában, ahol már nem lehet botlani.

 

László Csaba, a DAC vezetőedzője a hétvégi Zólyombrézó elleni mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy

 

 hirdetes_300x300  

„Két meccs van még előttünk: ha célt akarunk érni, 6 pontot kell szereznünk.“

 

Íme a bizonyíték: László Csaba és a DAC összetartozik – Videó

 

Elviekben még van esély az európai szereplést érő 4. hely megszerzésére.

 

A szezon legjobb eredménye

 

A Zólyombrézó ellen begyűjtött egy pont a tabella 5. helyére segítette a DAC-ot, ezzel megelőzve a trencsénieket. Az idény utolsó előtti fordulójában a DAC azzal az egyértelmű céllal utazik az utolsó helyen álló újonchoz, hogy három pontot szerezzen.

 

A dunaszerdahelyiek eddig négyszer tudtak győzni a Tatran vendégeként. Ebből a négy győzelemből kettő góljait az alábbi videón gyűjtötte össze a klub:

 

 

A mai találkozó a két csapat 41. találkozója lesz. Az eddigi 40 összecsapáson 99 gól esett, Poprádon tehát megszülethet a 100. találat. A találkozók felét a DAC otthonában rendezték, a teljes mérleg 18-13-9. Az utolsó öt alkalomból háromszor került a három pont a sárga-kékekhez, egyszer döntetleneztek, és egyszer győzedelmeskedtek az eperjesiek.

 

A Tátra alatt

 

A csapat már tegnap áttette székhelyét a Tátra alá. László Csabáék átmenetileg Besenyőújfalun (Bešeňová) rendezkedtek be, az utolsó edzést is már itt tartották. László Csaba 21 játékost nevezett a meccsre.

A Fortuna Liga szabályai szerint a szezon utolsó két fordulójának összecsapásait egy időben rendezik, így ma 17:30-kor kezdődik mindegyik mérkőzés.

 

Sároseperjes (Tatran Prešov) – DAC

Zólyombrézó (Podbrezová) – Rózsahegy (Ružomberok)

ViOn Aranyosmarót-Verebély (Zlaté Moravce) – Zsolna (Žilina)

Szenice (Senica) – Nagyszombat (Spartak Trnava)

Trencsén (Trenčín) – Slovan Pozsony (Slovan Bratislava)

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mai mérkőzést a 213 TV közvetíti élőben.

 

Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke: Azért dolgozunk, hogy a csapat bajnok legyen

 

Úton vannak a szurkolók is

 

Az YBS DAC fanklub ma is autós utazást szervez Poprádra. A helyi szervezők 150 belépőjegyet biztosítottak a DAC-szurkolók számára, melyeket a helyszínen lehet megvásárolni. A fanklub facebook-esemény felhívásából kiderül, hogy nem csak Felvidékről, de Magyarországról is készülnek szurkolók bíztatni a sárga-kékeket.

 

A szezon utolsó haza mérkőzésének koreográfiája az YBS DAC fanklub műhelyéből, fotó: Körkép.sk/KZS

 

Rendkívüli és példaértékű az az igyekezet és összetartás, amit az YBS DAC fanklub szurkolói bemutatnak minden mérkőzésen. Nem csak a koreográfia elkészítése és kivitelezése, hanem az is, hogy ténylegesen 12. játékosként értékelhető jelenlétük. A játékosok és László Csaba is nem egyszer kiemelte már, hogy milyen fontos tényezője a csapat győzelmeinek a dunaszerdahelyi szurkolók jelenléte a mérkőzéseken.

 

Hajrá DAC!

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!