Jean Claude Juncker kritikája a részmunkaidős európaiakról beigazolódott.  Ezt a kritikát azonban nemcsak a nemzetállamok politikusainak kellett volna címeznie, de a saját fejére is szórhatott volna a hamuból. Európa Napján minden korábbinál fontosabb, hogy megértsük, hogy az Unió már rég egy „szuperállam” kellene, hogy legyen.

 

(..)

 

A visegrádi négyek a belépést követően az európai pénzek befogadóivá váltak – ez azt jelenti, hogy a kasszából többet kapnak, mint amennyit beletesznek. A gond csak az, hogy a lakosok ezt nem érzik – tehát nem is gondolják, hogy valamiért hálásnak kellene lenniük.

 

 hirdetes_300x300  

A legnagyobb felelős ebben pedig maga az EU, főleg az európai vezetői.

 

(..)

 

Az uniós források azonban sokszor a nemzetállamok korrupt politikusainak kezeiben landolnak melyeket mindenféle mondvacsinált indokkal hívnak le. (..) Ezért a működési hibáért az európai politikusok is felelősek: egyszerűen azért, mert tudnak róla, ennek ellenére elfogadják és engedélyezik.

 

(..)

Nem, az EU így tovább nem működhet.  Európa most olyan, mint egy készpénzt tejelő fejőstehén, amelyben minden állam azzal van elfoglalva, hogy hogyan verje át a másikat. Ez csak akkor fog megváltozni, ha a nemzetállamok már nem lesznek és Európát egyetlen állam fogja alkotni. (..) De Európa Napja a mostani Európán sajnos semmit sem változtat.

Zolo Mikeš: Juncker nech si pozametá aj pred vlastným prahom

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!