A Focus augusztusi felmérése szerint az SDKÚ-DS-re a választópolgárok 0,5 százaléka szavazna, a Sieťre pedig 1,4 százalék. Az előbbi párt már a választások előtt elsüllyedt, viszont az utóbbi is gyorsan követte.

 

És ebben a felmérésben még nem lehetett látni a Sieťben lezajlott események – Procházka távozása, a lázadó képviselők átigazolása a Most-Hídba – hatásait.

 

Ma majdnem sokkot kaptam, amikor elolvastam az SDKÚ-DS sajtóközleményét arról, hogy együtt szeretnének dolgozni a Sieť megmaradt tagjaival. Indok?

 

 hirdetes_300x300  

” A tagok nagy része a Sieťbe való belépéskor azt hitte, hogy egy változás részei lehetnek és alternatívát jelentenek majd az embereknek a Smerrel szemben. Mára ezek az emberek istentelen politikai üzletelés tárgyává váltak. Az SDKÚ-DS készen áll az együttműködésre, hogy alternatívát állítsunk a mostani kormánnyal szemben” – mondta Milan Roman.

 

Alternatíva a kormánnyal szemben?

 

Szomorú, hogy hova jutott az SDKÚ-DS. Az a párt amely egykor a demokratikus változások élharcosa volt, küzdött a mečiarizmus ellen, több gazdasági reform is a nevéhez fűződik.

 

Erre most egy gyakorlatilag nem létező párttal szeretnének együttműködni.

 

A két párt megszűnése már nem is lehetne tragikusabb.

 

 

 

 

 

Megosztás:
Címkék: aktuality.sk Szemle

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!