(…)

 

Azoknak, akik pár percet rászánnak ennek a néhány sornak az elolvasására, szívesen elmondanám, hogy mit kívánok Szlovákia polgárainak.

 

Politikamentes nyarat kívánok nekik. Szlovákiában a politika olyannyira intenzíven bekerült az emberek mindennapjaiba, hogy számomra ez már ártalmasnak tűnik. Nem normális, hogy vulgáris módszerekkel az embereket naponta politikai szenzációkkal és negatív töltetű hírekkel bombázzák.

 

 hirdetes_300x300  

A közösségi oldalakat a barátokkal folytatott valódi csevegésre ajánlom nem pedig utálkozásra, szidalmazásokra, valamint hoaxok és troll hírek terjesztésére.

 

Teret kívánok nekik a mélyebb elmerülésre, gondolják át, hogy lehetséges-e mindent elhinni, amit olvasunk, és hinni mindenkinek, aki azt mondja, amit hallani akarunk.

 

Kívánom, hogy felismerjék azt, hogy az élet nemcsak a politikáról és a politikusokról, a címszavakról és a státuszokról szól, hanem a mindennapi örömökről és gondokról. Kívánom, hogy a polgárok felismerjék, hogy a világ nem csak fekete és fehér, hanem vannak megfigyelésre méltó árnyalatai is. Kívánom, hogy felismerjék azt, hogy néha jó meghallgatni a különböző véleményeket és annak alapján kialakítani a saját nézetünket.

 

Kívánom Szlovákia polgárainak azt a felismerést, hogy azon hiányosságok ellenére, amelyek a mindennapjainkat kísérik, ráébredjenek, hogy Szlovákiában jól élünk.

 

Azt kívánom Szlovákia polgárainak, hogy pihenéssel és feltöltődéssel teli nyarat éljenek át. Gazdagodjanak azon meggyőződéssel, hogy a dolgok csak akkor változhatnak meg, ha azon mindannyian dolgozni fogunk. Mindenki a saját helyén a saját erejének, lehetőségének és képességének fényében.

 

Meg vagyok róla győződve, hogy ezt meg lehet és meg kell csinálni. Nagyon szép, őszinte és egészségben gazdag nyarat kívánok mindenkinek.

 

Denník N, Béla Bugár: Zaželajme si skutočné leto

Nyitókép: anc

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!