A költöztetők szerepében ténykedő rendőrök csak egy további példái annak, hogy a határtalan arroganciával rendelkező „smeres nómenklatúra “miként képzelni el a kormányhatalom politikai kultúráját. Nem mintha a politikusok esetében nem szoktuk volna meg azt, hogy a funkciójukból származó privilégiumokat összetévesztik a nemesi kiváltságokkal.

 

(…)

 

Mária Troškovának – minden arról tanúskodik, hogy hála neki, a maffia még sosem került olyan közel a kormányhivatalhoz, mint az elmúlt időszakban – inkább  örülnie kéne, hogy nem kell minden héten a rendőrökkel találkoznia a rendszeres kihallgatásokon.

 

 hirdetes_300x300  

Ehelyett a rendőrök a dobozait és a „túlméretezett képeit“ cipelik fel-alá a lépcsőkön. A Sakovának üzent „menet közben intézték el“ kijelentés nem más, mint Fico jó pár éves mentális beállítottságának visszatükröződése, mely szerint az „enyém“ és az „államé“ közötti határ olyan régen elpárolgott, mint a kormány álma az egységes egészségügyi biztosító bevezetéséről.

 

Fico, mint minden ember, aki hosszabb ideig töltötte be az ország legmagasabb funkcióját, mint ahogy az az egészségre előnyös, elhitte, hogy ezek alatt az évek alatt többet érdemelt meg annál, mint amit a törvény elismer neki. Az ő elképzelése szerint a legjobb éveit áldozta fel ennek az országnak.

 

És most odáig jutott, hogy egy plusz ligetfalui megállóért tesznek neki szemrehányást. Éppen ez az igazságtalanság érzet az első tünete annak, hogy közeleg az a pillanat, amikor megváltoztathatatlanul elveszíti a valós politika iránti érzékét. Legalábbis az egykori főtanácsadó asztaláról származó vizsgálatok első eredményei erről tanúskodnak. Tehát Trošková paradox módon akaratlanul is megtette az első hasznos dolgot a társadalom számára.

 

Denník N, Tomáš Hudák: Čo nám o Ficovi prezradilo Troškovej sťahovanie

Nyitókép: SITA

 

Fico nem feledkezett meg Troškováról – segített neki költözködni

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!