Pozsonynak több mint 300 városi és helyi képviselője van. A Szlovák Köztárság Nemzeti Tanácsának 150. Pozsony nagyobb, mint Brünn, de a költségvetése alacsonyabb. 

A hivatalos útjaim során sok szlovákiai várost és régiót látogattam meg. Gyakran találkoztam az emberekkel. Annak ellenére, hogy a köztársasági elnök székhelye Pozsonyban van, ma „hivatalosan” is meglátogattam. (…) 

Pozsony összetett helyzetben van, sok szempontból is. Valaki számára ez az otthon, más számára csak munkahely, mindannyiunk számára pedig Szlovákia fővárosa,  minden előnyével és kötelezettségével, ami ezzel együtt jár. Mindenki azt szeretné, ha Pozsony kellemes hely lenne. Ha kihasználná a benne rejlő lehetőségeket. (…)

Szeretem Pozsonyt. Megvan a maga varázsa, de sajnos a problémái is. Sürgős problémát jelent az itt élők számára a közlekedés. A nem összehangolt fejlődést 17 különböző építkezési hivatal „segíti”. Bécsben például van öt, miközben háromszor annyi a lakosa. Gyakran olvasom, hogy Pozsony a leggazdagabb régiók közé tartozik az Európai Unión belūl. Valójában viszont a rendszer úgy van beállítva, hogy a pozsonyiak adója szétoszlik Szlovákia többi települése között. Pozsonynak szüksége van arra, hogy a városfejlesztés érthető legyen, hogy ezt a víziót magukévá tegyék a pozsonyiak is. Pozsonynak van mit javulnia.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!