Nem akartam már többet Sulíkról szólni, de most mégis kell. Múlt héten az Európai Parlament többsége megszavazta Ukrajna vízummentességét, és az egyetlen szlovák EP-képviselő, aki nem szavazott mellette, az Richard Sulík volt.
Viszont ami még a szavazatánál is jobban lesújtott, az az indoklása volt. Nem támogatni a vízummentességet ráadásul egy olyan indoklással, mint amilyet Sulík használt, csupán egyet jelent – ha tetszik neki, ha nem, ha tudatosítja, ha nem, Putyin hasznos idiótájának reménytelen pozíciójába került.

 

Az SaS szóvivője szerint “Sulík nem ellenzi Ukrajna vízummentességét, ám nem tartja tanácsosnak, hogy egy olyan időszakban vezessék be, amikor az országban olyan zavargások zajlanak, amelyek nyílt konfliktusok felé irányulnak”.

 

(…)

 

 hirdetes_300x300  

Sulík hozzáállása Ukrajnával szemben abszurd, érthetetlen és védhetetlen attól függetlenül, hogy melyik szögből is tekintünk a problémára. (…)

 

Végezetül úgy gondolom, hogy Sulík viselkedése rosszabb, és sokkal inkább ártó jellegű, mint Fico képmutatása az ukrajnai kérdésben. Fico szónoklása Ukrajnát illetően hasonló Sulíkéhoz, ám amikor kenyértörésre kerül a sor, Fico felelősségteljesebben viselkedik. (…)

 

HNonline.sk, Ivan Mikloš: Bezvízová Ukrajina, beznádejný Sulík

Nyitókép: Pavol Funtál

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!