Ha egy demokráciában le szeretnénk győzni a szélsőségeseket, akkor azt demokratikusan, jelöltek állításával kell megtennünk a választásokon. Nem pedig a hivatal megszüntetésével.

(..)

Láttam Beblavý felszólalásait, amelyekben arra utalt, hogy a megyék megszüntetése megoldja Besztercebánya problémáját. Már az egy vagy kétfordulós választásról szóló vita is oda vezetett, hogy vajon segít, vagy árt-e mindez az extrémizmusnak. (..)

 

Ha valaki a megyék eltörlését javasolja, mert ezzel megoldódik Besztercebánya problémája, akkor azt mondom, hogy ez nem igaz, csak kitolják a probléma megoldását. Besztercebánya megyében hiányzik a megfelelő jelölt, aki túllépne azon, hogy ki a szélsőséges és ki nem. Ezt pedig a választási rendszer megváltoztatásával sem lehet helyettesíteni.

(..)

 hirdetes_300x300  

Miro Beblavý dolgos, értelmes és intelligens ember. A legfontosabbnak viszont azt tartom, hogy minden demokratikus, gazdag államnak – mint például Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium vagy Csehország-  megvan a regionális képviselete. Sehol sincs egy szélsőséges, aki az eltörlését javasolná.

(..)

Elismertem, hogy gondolkodok rajta (megj: a megyeelnök-jelöltségen). Bár sok hibát vétettem, tudatosítom, hogy nem voltam jó országos politikus, az SDKÚ-val elbuktam. De mint megyefőnök, bátorkodom kijelenteni, hogy meg tudnék birkózni a feladattal.

(..)

Folyamatosan csökkentjük a megye eladósodottságát. Decemberben elfogadtuk az utolsó megyei költségvetést. Minden jelen lévő képviselő jóváhagyta azt, amit az egész jobboldali koalíció komoly teljesítményének tartok. (..)

 

Teraz.sk / Tablet TVFREŠO: Meniť zákony o VÚC kvôli Kotlebovi nemá žiadny zmysel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!