A Csillagösvény Egyesület szervezésében 500 óra alatt a Kárpát-medence több száz településére viszik el az 500 évvel ezelőtt írt 95 tétel magyarra fordított változatát, hogy kifüggesszék a templomok ajtajára.

 

Juhos Gábor maratonfutó, Magó Pál operatőr és Bardócz Csaba református lelkipásztor október elején Wittenbergben tűzték ki először a 95 tétel magyar változatát a vártemplomra, majd ezután célkitűzésük szerint október 4. és 21. között 500 óra alatt a Kárpát-medence több száz településének templomára is elviszik a Luther Márton által 500 évvel ezelőtt megfogalmazott pontokat.

 

A Felvidékre először október 8-án érkeztek meg a ReforMaraton futói, többek között a Komáromi járásbeli Csicsón is megálltak – itt kaptuk őket lencsevégre.

 

 hirdetes_300x300  
Körkép.sk

 

Az előre betervezett állomásokon mindenhol tárt karokkal várják a futókat, van ahol a helyiek is bekapcsolódnak a futásba egy rövid szakaszon.

 

A kerek évfordulóra, október 31-re, a Szomor Attila siteri lelkész által tervezett mai modern falragaszokon szereplő tételek több száz protestáns templom falára, ajtajára lesznek kiszegezve, illetve kiragasztva.

 

Körkép.sk

 

A futók a Felvidéken már eltöltöttek két napot, amikor is

 

Október 8-án: Révkomárom, Csicsó, Somorja, Pozsony,

Október 9-én: Nemeshodos, Alistál, Apácaszakállas, Lakszakállas, Lábatlan, Léva, Vámosladány

 

református templomaira függesztették ki a 95 tételt.

 

Körkép.sk

 

Ezután visszatértek Észak-Magyarországra, majd október 11-én újra a felvidéki magyar templomokat veszik célba, amikor is Nemesradnótra, Alsókálosra, Rozsnyóra, Szepsibe és Kassára is ellátogatnak.

 

A futók útja a ReforMaraton 500 facebook-oldalán követhető nyomon.

 

Körkép.sk

 

Körkép.sk

 

Körkép.sk

 

Körkép.sk

 

Körkép.sk

 

Körkép.sk

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!