Újfajta fizetési módot fejlesztett ki a Google. Ha élesben is bevezetik, a pénztárnál sem a pénztárcát, sem a mobilt nem kell majd elővenni, írja a hvg.hu

 

A Hands Free, vagyis az érintés nélküli eljárás lényege, hogy bár továbbra is a mobiltelefonján keresztül fizethet a vásárló a pénztárnál, ám ehhez meg sem kell érintenie az eszközt. A használatához elsőként az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető, hasonló nevű alkalmazást kell letölteni, majd a telepítés után megadni a felhasználó monogramját, hogy bankkártyával vagy hitelkártyával akar-e vásárolni, valamint egy őt ábrázoló fotót.

 

A készülék Bluetooth LE-n és wifin keresztül folyamatosan figyeli, van-e a közelben pénztár, majd amikor az ügyfél megközelíti, a rendszer a monogramot és a fényképet automatikusan átküldi a kasszának. Ha az ügyfél jelzi, hogy Google-lel szeretne fizetni, a pénztáros megkéri a vásárlót, hogy mondja meg a monogramját, valamint megnézi a fotóját, hogy valóban ő áll-e ott. Néhány üzletben viszont még a monogramra sincs szükség.

 hirdetes_300x300  

 

A Google új fizetési metódusa még a tesztelés fázisában van, így egyelőre csak néhány San Franciscó-i eladóhelyen lehet használni a szolgáltatást, olvasható a HVG cikkében.

 

HVG.HU

 

Nyitókép: technobuffalo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!