Tomáš Drucker belügyminiszter tegnap kórházba került nyaki lemez-problémákkal, így egyelőre nem tudni, hogy egészségügyi állapota mikor engedi majd meg, hogy sajtótájékoztatót tartson Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány ügyében.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után több tízezres tömegek követelték nem csak Robert Fico és Robert Kaliňák, de Tibor Gašpar távozását is. Míg a kormányfőt és a belügyminisztert rávitte a kényszerűség a döntés meghozatalára, addig a rendőrfőkapitány nem mutatott hajlandóságot arra, hogy lemondjon tisztségéről.

 

Tomáš Drucker volt egészségügyi miniszter csupán másodszorra vállalta el a belügyminiszteri kinevezést, Andrej Kiska államfő pedig határozottan tudtára adta, hogy szükségesnek tartja a rendőrfőkapitány eltávolítását.

 

 hirdetes_300x300  

Drucker nem elég határozott. Országszerte folytatódnak a tüntetések

 

Drucker az államfőnek és a tüntetőknek is azt ígérte, hogy mielőbb megvizsgálja a helyzetet és dönt az ügyben – ez azóta sem történt meg.

 

A legutóbbi hírek szerint április 13-án, pénteken, tehát a mai napon kellene Druckernek előrukkolnia a döntéssel arról, hogy megy vagy marad Gašpar.

 

Drucker azonban tegnap óta kórházban van, ma délután pedig nyilatkozatban reagált, miszerint már sikerült döntenie, de még nem tudja, hogy a döntést mikor hozza nyilvánosságra.

 

Sikerült döntést hoznia

 

„Tomáš Drucker belügyminiszter ma délután további kezeléseken vesz részt, amelyek alapján az orvosa meghatározza a további kezelési módot.”

 

olvasható a belügyminisztérium közleményében, melyben Tibor Gašparral kapcsolatban  azt írják, hogy

 

„Tomáš Drucker már megfogalmazta saját véleményét és álláspontját, amelyet sajtótájékoztatón fog bejelenteni.”

 

A közlemény szerint Drucker ezt rögtön azután megteszi, ahogy egészségügyi állapota lehetővé teszi.

 

„Még ez előtt azonban szeretné Peter Pellegrini kormányfőt tájékoztatni”

 

Drucker húzza az időt, elhalasztotta az új rendőr-főkapitány kiválasztását

 

Fico és Kaliňák meg akarják tartani Gašpart

 

A Denník N információi szerint Drucker azt akarja, hogy a rendőrfőkapitány önszántából távozzon. Néhányszor már fel is szólította erre. Gašpar hétközben már beszélt esetleges távozásáról, de lemondását nem jelentette be.

 

Druckert komoly nyomás alatt tartja az ügy miatt Robert Fico volt kormányfő, a Smer elnöke, és Robert Kaliňák volt belügyminiszter is, mivel ők mindenképpen Gašpar maradása mellett kardoskodnak. A Denník N információi szerint éppen ezért Drucker fontolgatja saját lemondását is – a hírt több politikus is megerősítette a szlovák hírportálnak, akik szerint erről maga Drucker beszélt.

 

Matovič szerint Drucker hazudik és átveri az embereket a telekbizniszével kapcsolatban

 

Drucker még szerdán cáfolta a saját lemondásáról szóló híreket a Denník N riporterének. Ettől függetlenül mozgalmas hét áll az új belügyminiszter mögött, hiszen meg kell magyaráznia, hogyan juthatott alacsony áron jól jövedelmező telkekhez.

 

Vasárnap újabb tüntetések lesznek a „Tisztességes Szlovákiáért”. A szervezők Gašpar és Dušan Kováčik speciális ügyész lemondását követelik.

 

Folytatódnak a tüntetések – de más napon és csak két városban

 

Körkép.sk, dennikn.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!