A klasszikus zongorairodalom összes kottáját letölthetjük a Musica Piano nevű alkalmazással. Egyszerűbbé válik a tanulás is: az applikáció segítségével a zenei tanulmányokat folytató diákok akár a világ másik részén élő tanárral is felvehetik a kapcsolatot.

A fejlesztők fontosnak tartották, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen az alkalmazás, ezért a Musica Piano okostelefonon (iPhone, android), táblagépen, laptopon és asztali számítógépen egyaránt használható. Ezzel pedig komoly vetélytársat kapnak a papír alapú kották, amit Boros Misi, a Virtuózok című tehetségkutató korosztályos győztese is megerősített. Misi eddig egy ötkilós táskával járt zongoraórákra – ezentúl a kottákat magával viheti a mobilján.

Az alkalmazás mögött álló kiadó tulajdonosa, Ludwig Könemann forradalminak tartja a Musica Pianot: amellett, hogy ingyenes, abban is első, hogy egy alkalmazás segítségével „több klasszikus zenei tartalmat találnak a művészek és a zenélni vágyók, mint egy zenei szaküzletben a világ bármely pontján”.

(Euronews, musicstage.co)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.