A Himalája indiai vonulatai között, 5000 méter magasságban egy jeges tó található telis tele emberi csontokkal. A bizarr felfedezést egy hegymászó tette még 1942-ben. Azóta sem sikerült feltárni a csontok eredetét és elhelyezkedésük miértjét. Körülbelül 300 ember maradványait találták meg, egyes becslések szerint a 9. századból.

 

deadly_lake_india_p03gn8w0_bbc_com
Az indiai Csont-tó titkát még nem tárták fel. Forrás: BBC

 

A brazíliai Ilha da Queimada Grande nevű sziget látogatása hatóságilag tilos. A Sao Paolo-tól 33 kilométerre lévő sziget hemzseg a mérgeskígyóktól, egynégyzetméterre jut egy mérgeskígyó. A szigeten körülbelül 4000 Bothrops insularis nevű mérgeskígyó lehet, amelynek mérge veselégtelenséget, agybénulást, belső vérzést és más súlyostünetet okoz.

 

snake_island_p03gn9vs_bbc_com
Ez a kígyófajta az egyik leggyorsabban ható és gyilkoló méreggel rendelkezik. Forrás: BBC

 

 hirdetes_300x300  

A turistalátványosság és vallási zarándokhelyként szolgáló indiai Karni Mata Templomban 20 ezer fekete patkány él. A rágcsálók szabdon jár kel a templom falain kívül és belül, az ide látogató hívők szent állatként tisztelik őket.

 

F6KG68 Many, many rats cover all surfaces at the Karni Mata Temple in Deshnok, India.
20 ezer fekete patkány szabadon jár kel, és szent állatként tisztelik őket. Forrás: BBC

 

Türkmenisztánban egy orosz tudományos kísérlet csúnyán végződött. 1971-ben orosz tudósok egy olajmező felett hoztak létre fúrótornyot, ám a fúrás közben egy nagy földgázmezőbe ütköztek. A robbanás az egész táborukat elsöpörte a föld színéről. A mélyből feltörő mérgező metán gz megfékezésére azéletben maradt tudósok egy izzó krátert hoztak létre, azt remélve, hogy néhány nap alatt a metán fokozatosan elég, és nem jut be a légkörbe. Ennek már több mint negyven éve, és a kráter a mai napig szünet nélkül izzik.

 

E650GW Fire crater, gas crater, Door to Hell Darvaza crater, Derweze or Darvaza, Karakum Desert, Dasoguz Province, Turkmenistan
Karakum sivatag, Türkmenisztán. Az isszó pokol kapuja, amit szovjet tudósok nyitottak meg 1971-ben. Forrás: BBC

 

BBC.co.uk

Nyitókép: BBC.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!