Hétfőn magyar idő szerint 18 órakor szállt újra vízbe a magyar vízilabda-válogatott. Az ellenfél az első fordulóban a házigazda Brazília ellen vereséget szenvedő ausztrál válogatott volt.

 

Magyarország-Ausztrália 9:9 (4:3, 2:2, 1:3, 2:1)
Rió de Janeiro, Maria Lenk Aquatics Centre, v.: Margeta (szlovén), Gomez (olasz)
Magyarország: Decker Attila, Erdélyi 1, Vámos 2, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Hárai 2. Cs.: Zalánki, Manhercz K. 1, Hosnyánszky, Decker Á., Kis G. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Ausztrália:   Stanton-French, Campbell 4, Ford 1, Roach 1, Younger, Kayes 1, Howden. Cs.: Cotterill 1, Martin, Gilchrist, Swift 1, Emery. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól – emberelőnyből: 4/5, ill. 5/7
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Decker Ádám, ill. Martin

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Decker Ádám (j), Decker Attila (hátul, k) és az ausztrál Joe Kayes a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország - Ausztrália mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8.
Decker Ádám (j), Decker Attila (hátul, k) és az ausztrál Joe Kayes a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország – Ausztrália mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A szerbek elleni döntetlent követően a Benedek-csapat Ausztráliával találkozott a riói olimpia vízlibada tornájának A-csoportjában. A magyar mérkőzés előtt a szerbek nagy meglepetésre döntetlent játszottak a görög válogatott ellen, ráadásul  négygólos hátrányból fordították meg a meccset. Ezzel a szerbek két ponttal álltak csoportunkban.

 hirdetes_300x300  

 

Első játékrész (1-2. negyed)

 

A magyar csapat kapuját ezúttal Decker Attila védte. A találkozó első gólját az ausztrálok szerezték Campbell révén. Az ausztrál válogatott kis híján újabb gólt szerzett az első negyed elején, de Decker hárította Campbell kísérletét. A remek védést követően Vámos Márton hatalmas góljával egyenlítettünk. Az egyenlítő találat után ismét vezetéshez jutottak az ausztrálok, ismét Campbell volt a gólszerző. A magyar csapat ezek után emberelőnyből egyenlített, majd Hárai Balázs hatalmas csavargóljával megszereztük a vezetést. Az első negyed egy gyors gólváltással ért végett, így 4:3-ra vezettünk.

 

A második negyed elején kontrát ítéltek ellenünk, ami után az ausztrálok emberelőnybe kerültek és Swift révén kiegyenlítettek. Nem sokkal az ausztrálok gólja után mi is emberelőnybe kerültünk  és újra megszereztük a vezetést Manchercz Krisztián révén. A magyar gólt követően az ausztrál csapat több ziccerét is hárította Decker Attila, aminek köszönhetően újabb gólt szereztünk és a nagyszünet előtt két góllal vezettünk. Kétgólos előnyünket azonban nem tudtuk megtartani a szünet előtt, és egy gólra felzárkóztak az ausztrálok.

 

13882246_1413190495363167_8441583301006928521_n
Végig vezettünk ahogyan a szerbek ellen is, de ismét egy pont lent a vége…

 

Második játékrész (3 – 4. negyed)

 

A térfélcserét követően ismét az ausztrálok hozták el a labdát.  Decker Attila szögletre hárította az ellenfél lövését a harmadik negyed első támadása után. Szivós Márton Decker gólpasszából bizonyult eredményesnek, ezzel ismét két góllal léptünk el az ausztráloktól. Campbell-t nem tudtuk tartani, megszerezte harmadik gólját is a mérkőzésen és ismét egy gólra zárkóztak fel. A magyar csapat megtorpant a harmadik negyed közepén és ezt az ausztrál csapat ki is használta – 8:7-re megfordította a mérkőzés állását, előbb Campbell majd Keys találatával. A harmadik negyedben nem tudtunk kiegyenlíteni, így 8:7-es ausztrál vezetéssel fordultunk a záró periódusra.

 

A negyedik negyedben Varga Dániel révén majdnem egyenlítettünk, de Stanton hárította a kísérletet. A labda azonban nálunk maradt és emberelőnyt kaptunk, ami után Varga Dénes egyenlített. Drámai végjáték következett, mint ahogyan a szerbek ellen is. Vámos Márton lövése a kapufán csattant, de a  játékszer nálunk maradt. Emberelőnybe kerültünk, Erdélyi Balázs pedig Varga Dénes passzából betalált a hosszúba. Egy perccel a vége előtt egy góllal vezettünk 9:8-ra. Az ausztrálok támadását nem tudtuk kivédekezni, és egy szemfüles góllal egyenlítettek. A mérkőzés így 9:9-es döntetlennel zárult, ezzel a szerbekhez hasonlóan mi is 2 ponttal állunk a csoportban. A következő ellenfelünk szerdán, magyar idő szerint 15:20-kor Görögország lesz.

 

Nyilatkozatok a mérkőzést követően:

 

BENEDEK TIBOR:

Egy harcos, kemény mérkőzés volt, nagyon jól alkalmazták a szoros emberfogást az ausztrálok és nehezen tudtunk időben felérni, ezért rövidebbek voltak a támadásaink. Az emberelőnyöket mindkét csapat hatvan százalékosan használta ki, ami nekünk jó előny de rossz hátrány. Több jó egyéni teljesítmény kell még, hogy téthelyzetben egy-egy gólt tudjunk lőni.

Ennek ellenére azt mondom, hogy most ez egy sokkal jobb ausztrál csapat volt, mint a tegnapelőtti és nekünk mindig nehéz dolgunk volt az ausztrálokkal az elmúlt három évben, ez sokszor bebizonyosodott.

Most ebben a pillanatban nem örülök, de ez egy jó tanulság. Még nagyon hosszú a csoportkör, még nagyon sok minden fog történni.

 

VÁMOS MÁRTON:

Hát, a vége felé nem jött ki. Úgy gondolom, azért, hogy uraltuk a mérkőzést, ezt is, ugyanúgy, mint a szerbet. Vezettünk egy perccel a vége előtt egy góllal, aztán kaptunk egy butácska gólt, amiben, úgy érzem, hogy én is benne voltam. Megmondom őszintén, hogy nagyon jó csapat ez az ausztrál, mind a szerb, mind a görög meg fog szenvedni velük, még az is lehet, hogy ők is pontokat fognak hullajtani. Úgyhogy most van két pontunk egyelőre a csoportban, innentől kezdve viszont minden meccset meg kell nyernünk.

 

 

Kép forrása: vlv.hu

Körkép.sk, vlv.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!