Frissítve: 17.07 Az SNS bejelentése után már a Sieť-nél sem látnak esélyt arra, hogy jobboldali kormány alakuljon. „A Sieť számára az egyedüli esélyt programja megvalósítására a jobboldali kormány jelentette. Miután ennek lehetősége megszűnt, a további lépésekről a párt szervei döntenek. A Sieť számára továbbra is a működő állam az elsődleges, ahol nem lopnak, és ahol az állami szolgáltatások minősége növekszik,” reagált a párt.

 

Bugar
Bugár Béla számára már a Smer és az SNS is elképzelhető. Kép: teraz.sk

 

Elemzők szerint Danko bejelentése taktikai húzás volt, és azt a célt figyelte, hogy hogyan reagál rá a Most-Híd és a Sieť. Bugárék szerint ezzel lehetetlenné vált, hogy stabil jobboldali kormány alalkulhasson. A Pátria rádióban Bugár Béla elutasította az előrehozott választások lehetőségét is, és azt mondta, egy stabil, négy évig kitartó kormányban érdekeltek. Matematikailag ez a Smer – SNS – Most-Híd – Sieť koalíciót jelentheti, amire egyre nagyobb az esély.

 

A hivatalnokkormány, melyet az SNS elfogadhatónak tart, előrehozott választásokat jelent. Ennek eredménye az extrémista erők erősödése lenne, amit a Most-Híd egyértelműen elutasít áll a párt nyilatkozatában.

 hirdetes_300x300  

 

DenníkN/Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!