Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke szerint senkit sem utasítottak arra, hogy a postai küldeményeket elolvassák. Ha ez megtörtént volna, akkor vállalná a felelősséget – jelentette ki az SNS elnöke a TA3 televízió vitaműsorában.

 

Danko az egész botrányt szándékos lejárató kampánynak tartja az ellenzéki képviselők részéről. Szerinte egy „pszichopata” támadásnak lett a célpontja, a vád, hogy tudott a levelek felbontásáról szerinte hatalmas hazugság.

 

Szerinte az alkalmazottakat érte támadás

 

 hirdetes_300x300  

Állítja, hogy az ellenzék ezzel a parlamenti alkalmazottakra támadt rá, pedig ők évek óta felelősségteljes munkát végeznek. Ezért felszólította az ellenzéket, hogy demokratikusan versenyezzen, illetve hogy ne sértegessék őt. Egyúttal megköszönte a koalíciós partnerek támogatását, akik megakadályozták, hogy elkezdődjön a visszahívását elérni kívánó rendkívüli ülés. Szerinte sok ellenzéki képviselő sem támogatta a javaslatot.

 

A parlament elnöke elmondta, hogy csak biztonsági okok miatt nyitották ki az ellenzéki és koalíciós képviselők leveleit. Hangsúlyozta, hogy a parlament évente 32 ezer küldeményt kap, miközben a szlovák EU-elnökség alatt külön biztonsági rendszerben működtek.

 

Az SNS tervei

 

A beszélgetésből az is kiderült, hogy már a pozitív dolgokra szeretne koncentrálni. Megjegyezte, hogy az SNS és a koalíciós pártok javaslataival az emberek jólétét szeretnék növelni. A már elfogadott intézkedések mellett  az SNS nagyon szeretné bevezetne a 13. havi bért, azonban több egyeztetésen és szakmai vitán kell még átesni.

 

Danko szerint ebben a kérdésben is meg kell találni a munkáltatók és munkaadók közti egyensúlyt. „Senki sem akarja a másikat ellehetetleníteni és lehúzni, engedjék meg, hogy benyújtsuk javaslatainkat, amelyek véleményezésen esnek majd át és létrejöhet a kompromisszum.” – tette hozzá.

 

Webnoviny.sk
kép:  SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!