Jaromír Čižnár főügyész a három legfőbb közjogi méltósággal folytatott találkozója után tartott sajtótájékoztatót. Elmondása szerint azért akart találkozni Pellegrinivel, Dankoval és Kiskával, hogy megnyugodjanak a kedélyek és a helyzetre racionális megoldást találjanak.

 

Azután, hogy látta Andrej Kiska államfő szereplését, szerette volna lemondani a találkozót, ugyanis véleménye szerint Kiska beszéde politikai orientáltságú volt. Elmondása szerint a találkozóra csak és kizárólag azért ment el, hogy garantálja Kiskát afelől, hogy az ügyet objektíven fogják kivizsgálni.

 

Čižnár azt is kijelentette, hogy szerinte Peter Pellegrini kormányfő beszéde tisztességes és korrekt volt ellentétben Andrej Kiska államfőjével.

 

 hirdetes_300x300  

Kikérem magamnak az olyan kijelentéseket, amelyeket az államfő tett” – reagált a főügyész.

 

Čižnár elmondása szerint hétvégén kapcsolatba lépett a cseh és a német szervekkel. „A német kollégák azt ígérték, hogy információkkal fognak szolgálni” – tette hozzá.

 

A főügyész ezek után felszólította a közjogi méltóságokat arra, hogy vigyenek nyugalmat abba a helyzetbe, ami jelenleg az országban uralkodik.

 

Kikérem magamnak azokat a sértegetéseket, miszerint tétlenkedünk. Ezért is végződött a találkozó úgy, ahogy végződött (Čižnár 15 perccel a tárgyalás után távozott – szerk. megj.)” – mondta Čižnár, majd hozzátette, hogy nem szeretné, ha a nyomozás meghiúsulna. „Szervezetten kell haladnunk a német szervekkel közreműködve”.

 

Nagyon sok dolgot nyugodtabban lehetne véghez vinni, ha nem lennének jelen az állandó támadások és a politizálás. A közjogi méltóságok feladata az, hogy ne szítsanak feszültséget, és hagyják nyugodtan dolgozni a nyomozókat”.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!