Remek győzelemmel kezdte a DAC az évadot: a Szenice ellen hazai pályán győzött 2:0-ra, Szarka és az új szerzemény, Pačinda góljaival. A következő két találkozóját is Dunaszerdahelyen játssza a csapat, és nem mindennapi a felhozatal, hiszen előbb a Nagyszombat, majd a Slovan érkezik. Reméljük, a nyáron néhány új játékossal megerősített sárga-kékek tartani tudják a formájukat, és a nagyszombatiak elleni meccs után is a szurkolótábor vastapsa kíséri majd őket az öltözőbe!

FC DAC 2 – 1 Spartak Nagyszombat

Dunaszerdahely, Városi stadion, 5218 néző,  játékvezető: Michal Smolák
Gól: Pačinda (81., 85.) – Vojtuš (41.)
Sárga lap: Straka, Ljubičić, Pačinda – Čonka, Vojtuš, Grešša, Strapák
Piros lap: Nikolić (Nagyszombat)

FC DAC: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin, Brašeň – Sarr (Krišto), Ljubičić, Straka, Pačinda (Asanovič) – Szarka, Polievka (Jurčo)

Nagyszombat: Strapák – Tóth, Nikolić, Greššák, Čonka (Baez) – Janečka, Sabo, Casado, Mikovič (Bortel) – Halilović, Vojtuš (Harba)

Izgalmas és parázs hangulatú meccsen kerekedett a Nagyszombat fölé váratlanul a DAC. Az első félidő inkább hazai fölényt hozott, de a nagyszombatiak az utolsó percekben belerondítottak a szép reményekbe. A második félidőben a sárga-kékek nehezen pörögtek rá a feladatra, jobbnak tűnt a Spartak, ezzel távolodni látszott a pontszerzés. Az utolsó tíz percben viszont Pačinda mennybe ment, két gólt szerzett (a tizenegyeshez persze kellett Szarka akaratossága is), és a DAC fordított. Kettőből kettő a sárga-kékek mérlege az új idényben.

EDZŐI NYILATKOZATOK:

 hirdetes_300x300  

Juraj Jarábek (Nagyszombat): Nem hiányzott semmi a mai meccsről, sem az érzelmek, sem az iram, sem a minőség. Hiába vezettünk, és megvoltak a további lehetőségeink is, a cseréink nem váltak be. A mérkőzést eldöntő tizenegyes szerintem nem volt jogos, mert a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt.

Tomislav Marić (DAC): Jó mérkőzés volt, a fiúk végig hajtottak, és fantasztikusan küzdöttek. Akkor kaptuk a gólt, amikor mi domináltuk a meccset, és ez megzavarta a csapatot. A második félidőben igyekeztünk tartani az iramot, és úgy érzem, megérdemelten fordítottuk meg az állást egy ilyen erős ellenfél ellen is, mint a Nagyszombat. Mostantól készülünk a következő fordulóra, a Nagyszombatnak pedig sok sikert kívánok az Európa Ligában!

A közönség és a csapat egymást ünnepli a fergeteges hangulatú győzelem után.
A közönség és a csapat egymást ünnepli a fergeteges hangulatú győzelem után.

1 síp - kicsi90+3′ Vége a meccsnek, a DAC hősiesen küzdve, néhány perc alatt fordított, és legyőzte a Nagyszombatot!

 

90+2′ A közönség tombol, a Nagyszombat elkeseredetten támad, közel a bravúrgyőzelem!

1 csere - kicsi90+1′ Lejön a meccs hőse, Pačinda, és feljön helyette a védelembe a fiatal Asanović.

 

90′ Utolsó perc a rendes játékidőben, és a Nagyszombat éppen fölérúgott egy szabadrúgást.

1 csere - kicsi87′ Mikovič le, Bortel fel.

 

1 gól - kicsi85′ Fordított a DAC!!! Pačinda belőtte a büntetőt, és már itt van az előny!

 

1 piros_lap - kicsi84′ Beindultak az események! Szarkát előbb lerántották a tizenhatoson belül, de a bíró továbbot intett. Utána Strapák időhúzásért sárga lapot kapott, majd Szarkát még gorombábban intézte el Nikolić, amiért mehetett zuhanyozni, és a bíró büntetőt ítélt. Lökdösődés alakult ki a két csapat között, de jön a büntető…

1 gól - kicsi81′ Pačinda lőtte ki a hosszú sarkot, megvan az egyenlítés!

 

1 csere - kicsi78′ Sarr helyére jön Krišto.

 

77′ Michalík csúszott bele egy jó helyről elindított lövésbe, ezzel elhárítva a veszélyt.

75′ Straka végzett el szabadrúgást a szögletzászló környékéről, szépen kanyarodott befelé a labda, de egy nagyszombati fej érte el először. Az ellentámadásból egy nagyszombati bomba szállt ki az égbe.

73′ Pačinda középre tartó szabadrúgását ölelte át Strapák.

72′ Sarr, Štepanovský és Jurčo ügyes hármast alkot a jobb oldalon, de a csinos passzolgatásnál egyelőre nem jutottak többre.

1 csere - kicsi71 A gólszerző Vojtuš helyére jön a pályára Harba a vendégeknél.

 

70′ A rögtönzés és a tudatosság határmezsgyéjén egyensúlyozó, de legalább végigvitt akciót fejezett be gyenge lövéssel a sárga-kék csapat.

69′ Štepanovský beadását kifejelték Sarr elől, majd Szarka harcolt ki újabb szögletet, amiből megint nem tudott maradandót alkotni a DAC.

65′ Jurčo kicsit későn vette észre, hogy forintos labdát kapott a nagyszombati védelemtől, de még így is egyedül léphetett kapura, ám a védők utolérték a tétován lépdelő szerdahelyi támadót, így csak szöglet lett az akcióból, a szögletből pedig semmi.

64′ A Sarrtól kapott labdával Jurčo fordult kapura, de 16 méterről mellé gurított.

1 sárga_lap - kicsi62′ Štepanovský határozott felrúgásáért Grešša kapta meg megérdemelt sárga lapját.

 

61′ Pačinda középre jövő passza után Jurčo első labdaérintésre gólt lőhetett volna, de föléperdítette.

1 csere - kicsi61′ A korábban jól játszó, de aztán sokat hibázó Polievka helyett Jurčo állt be.

 

59′ Nem nagyon zakatol a játék, ami nagyszombati szemszögből érthető, szerdahelyiből kevésbé.

54′ Štepanovský kiváló labdát kapott a túloldalról a tizenhatoson belül, de addig szöszölt a megszelídítésével, amíg teljesen oda lett a helyzet.

53′ A második félidő eddig eltelt részében inkább a Nagyszombat szabta meg a történések menetét, ügyes kombinációkkal hozzák zavarba a DAC-védelmet.

1 sárga_lap - kicsi51′ Ljubičić kapott sárgát egy elszánt becsúszásért, amely nem kifejezetten labdára ment.

 

49′ A sárga-kék védelem kétszer is körülményeskedett, így csak sikerült olyan helyzetbe hoznia Vojtušt, amit ő már lövőhelyzetként értékelt. A labda viszont messze elment a rövid sarok fölött.

48′ Bal oldali kontrával próbálkozott a DAC, de a középre adott labdát Polievka az oldalhálóba lőtte.

1 síp - kicsi46′ Megkezdődött a második félidő. Čonka helyére Baez állt be a nagyszombatiakhoz.

 

A játékosok már visszatértek a pályára, a DAC pillanatokon belül elkezdheti a hátránya lefaragását.

1 síp - kicsi47′ Vége az első félidőnek.

 

47′ Sarr pördített kapura fejjel egy oldalról jövő szabadrúgás után, de sajnos kevéssel fölészállt.

45′ Letelt a rendes játékidő az első félidő végén, 2 perc a ráadás.

1 sárga_lap - kicsi42′ A gólszerző Vojtuš egyből kifejezte háláját a védelmi hibát vétő Brašeňnek egy baráti felrúgással.

 

1 gól - kicsi41′ Brašeň véletlenül Vojtušnak adta a labdát, utóbbi befűzte a ráfutó Kwint, középre adott, Mikovič pedig a kapu jobb oldalába lőtt – vezetnek a vendégek.

1 kimaradt - kicsi39′ Straka éles szögből rálőtte a szabadrúgást, ezt alig érte el a kapus, de csak kipattant róla, majd többmásodperces kavarodás a nagyszombati kapu előtt, és a lecsorgó labdát ezután megkaparintotta Strapák.

38′ Polievka merészen indult meg a védők között, elakasztották, szöglettel felérő szabadrúgással jöhet a DAC.

35′ Sabo lépett ki a leshatáron, mindenkiben megállt az ütő egy pillanatra, mert Kwin is hátrányból próbálta utolérni, de végül fellélegezhettek, mert kiderült: túl volt a leshatáron.

meccs11 sárga_lap - kicsi31′ Straka kapott sárgát a DAC-ból, majd két perccel később a vendégek közül Čonka. Utóbbiért megítélt szabadrúgásnál Strapáknak kellett a helyén lennie.

30′ Halilović középre tartó, erős lövését csak másodjára szelídítette meg Tujvel. Ezután a bíró többedjére bizonyította, hogy nem áll a helyzet magaslatán, nem az első eset volt, hogy büntetlenül lehetett lerántani egy hazai játékost.

27′ Pačinda szabadrúgása fejbe találta az egyik nagyszombati védőt, aki mozdulatlanul maradt a földön.  Elég nehezen szedte össze magát szegény.

24′ Szarka maradt lent a tizenhatoson belül, a bíró nem ítélt tizenegyest, amit a hazai tábor kimondottan nehezményez.

20′ Pihenőt tartanak a játékosok, most kicsit alábbhagyott a hajtás, a közönség viszont hallhatóan felfokozott hangulatban van továbbra is.

16′ Többnyire a nagyszombati térfélen közlekedik a labda, a DAC láthatóan nem tett le róla, hogy ezen a meccsen is korai gólt szerez.

14′ DAC szabadrúgás következik közelről, a kapuval szemben… egy védőről szögletre pattant.

12′ Az utóbbi percekben a középpályássorok is inkább a támadásépítésben vettek részt a szűrés helyett, ami kétségkívül jót tett a látványnak.

1 kimaradt - kicsi10′ Szarka fordult kapura a tizenhatos jobb oldalán, a védők gyűrűjében, a nagyszombati kapus hiába nyújtózkodott, csak a labdán múlott, hogy kevéssel a hosszú sarok fölött repült el.

8′ Rövid technikai szünet után már itt vagyunk a közvetítésben. Pörgős iramban láttak munkához a csapatok, és éppen egy DAC lehetőség maradt kihasználatlanul, a bal oldali beadás elment a kapu előtt.

1 síp - kicsi1′ Dugig tömött lelátók előtt elkezdődött a meccs.

 

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!