Cseh László – hármas holtversenyben – ezüstérmet nyert a 100 méteres pillangóúszás pénteki döntőjében a riói olimpián.

 

A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos.

 

A számot a szingapúri Joseph Schooling nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

 

 hirdetes_300x300  

Cseh álma teljesült

 

A 100 méteres férfi pillangó döntőjében az volt a kérdés, teljesül-e Cseh László álma. Sikerül-e olimpiai érmet szereznie, hiszen a pillangó 200 méteres 200 méter pillangó után a lelkét kellett megtalálni, ahol csalódásra csak a hetedik helyen ért célba

 

Michael Phelps ha nyerni tudott volna, négyből négy olimpiai aranyál tart.

 

Laci elképesztően erős mezőnyben a hatos pályán állt rajthoz és szerzett óriási hajrával ezüstérmet a 24 szeres olimpiai bajnok Phelps és a dél-afrikai Le Clos-szal együtt.

 

Óriási hajrával kapaszkodott fel

 

Cseh László jól rajtolt. Féltávnál a negyedik helyen fordult. Az ezüstéremért az utolsó tempókon kapaszkodott fel. Ez az ezüstérem vélhetően olyan, aminek nagyon örül Laci, mivel ezt az ezüstöt tényleg megnyerte, nem pedig az aranyat veszítette el.

 

Nagyon örülök, hogy meglett az ezüstérem. Fantasztikus és valami nagyon különleges, hogy pont mi hárman lettünk holtversenyben másodikok. Nagyon örülök, hogy Phelpsel és Le Clos-szal egy pozíción osztozhatok.

 

– nyilatkozta az M4-nek Cseh László.

 

Körkép.sk/MTI/M4

 

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!