A női 400 vegyes döntőjét óriási világcsúccsal nyerve olimpiai aranyérmet szerzett Hosszú Katinka úszásban.

 

4:26:36-as ideje két másodperccel jobb, mint a világ eddigi legjobb ideje. Katinka közel 5 másodpercet vert a második helyezettre.

 

Szerintem még nem fogtam fel. Hihetetlen. Tényleg azt tudtam csinálni, mint edzésen. Azt úsztam, olyan érzésem volt, mint az edzéseken. Nagyon felszabadultan tudtam úszni. Itt van a családom is. Hát igen, ez életem egyik legszebb napja.

 

nyilatkozta az olimpiai aranyérmes Hosszú Katinka közvetlenül a verseny után az M4-nek.

 

 hirdetes_300x300  

Két magyar arany a riói olimpia első napján

 

Érdemes volt fennmaradni, csodálatos napot zártunk. A riói olimpia első napján a magyar sportolók rögtön két aranyérmet szereztek. Szász Emese mellett Hosszú Katinka élete legnagyobb lehetőségét kihasználva szintén olimpiai bajnok lett kedvenc számában.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Az olimpiai bajnok Hosszú Katinka a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres vegyesúszás versenyszámának az eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 6-án. Hosszú Katinka világcsúccsal nyert aranyérmet. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7.
Az olimpiai bajnok Hosszú Katinka a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres vegyesúszás versenyszámának az eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 6-án. Hosszú Katinka világcsúccsal nyert aranyérmet.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az első 50 méteren már egy tempóval, fél másodperccel vezetett. 100-nál világcsúcs-részidővel, 1,12 másodperc előnnyel fordult. Háton két testhosszra tudta növelni előnyét.

 

200-on 3,34 másodperccel volt jobb a világcsúcsnál. Mellen megőrizte két testhossz előnyét. Az utolsó 100 méter előtt már nem volt kérdés, hogy mindenkit megver, és a világcsúcsidőt is legyőzi.

 

Gratulálunk Hosszú Katinka olimpiai bajnoki címéhez!

 

Magyarország az éremtáblázat élén

 

Az olimpia első versenynapja után Magyarország és Ausztrália az egyetlen ország, melynek két aranyérme van és az éremtáblázat második helyén szerepel.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!